Nu cik tad ?

sestdiena, 2014. gada 7. jūnijs

Intervija

Neliela intervija ar ieskatu nesenos notikumos,kā arī pašreizējās aktivitatēs un nākotnes plānos. I-intervētājs, P-Pauls

I: Sveiks!
P:Sveiki!

I:Esam pamanījuši ka pēdējā laikā neko neesi publicējis savā blogā.
P: Jā, taisnība. Esmu bijis slinks. Nav jau tā ka nekas nav noticis un nav arī tā ka ļoti daudz kas būtu noticis no pēdējā ieraksta manā blogā.

I: varbūt pastāsti ko esi sadarījis šajā laikā saistībā ar orientēšanos?
P:Esmu aizvadījis tikai 4 startus orientēšanās sacensībās, no kuriem 3 bija zem čempionāta formāta un viens jau tradicionāls ikgada pilsētas o-skrējiens.

I: Varbūt par katru nedaudz.
P: Pirmais bija februāra sākumā Northern Night Championship. Uz kuru biju atdzīvinājis savu nakts lampu,bet redzēt ar to neko īsti nevarēja un līdz ar to mocījos ar ceļu un taciņu uztveršanu, kuras vienos dubļos klātas saplūda ar apvidu, kurš bija līdzīga pamata. Prieks bija par mūsu kluba jauno talantu Joe Woodley, kurš man panesās garām savā šķiet jaunā kluba neilonā -OK Ravinen. un uzvarēja šo maču. Es savukārt pēc ilgas mocīšanās nolēmu izstāties un izskrēju vēl beigu daļu, kas bija samērā interesanta ar īsiem etapiem mazā kartes gabaliņā pa sacensību centru-parkveidīgs apvidus.
Tālāk sekoja atkalredzēšanās ar vēl vienu Latvijas o-leģionāru Andi.Un saskrējāmies mēs Šefīldā uz Yorkshire sprint championship. To gan par sprintu bija grūti nosaukt. Prologu skrēju mierīgi ar pāris nevajadzīgām un muļķīgām kļūdām. Finālā biju izlēmis skriet ātrāk kas noveda pie anormālas kļūdas uz 1kp.un šeit vajadzēja piebremzēt un mierīgi pabeigt distanci,bet es jau tā nevarēju (ha ha).Fināls vairāk gan bija kā vidējā distance junioriem,kur uzvarētāju laiki bija ap 21min.
Dienu vēlāk startēju netālu no Anda mājām.Midland middle distance championship.Par cik garākajai distancei vairs nebija pieejamas kartes nācās startēt otrajā garākajā distancē, kas bija vien 4.3km gara. Un pāris neizteiksmīgām kļudām un smagām kājām tomēr izdevās uzvarēt šajā veterānu piesātinātajā distancē.
Pēdējais no maniem startiem bija jau tradicionāli 5.reizi York City Race. Kur aizvadīju samērā labu distanci,ar vienu lielu kļūdu uz 2kp un neizteiksmīgu ceļu izvēli uz 18kp,kur laikam sabijos ka tirgus būs pilns ar cilvēkiem un skriesu apkārt,kas domaju ka tomēr bija stipri lēnāk :). Beigu beigās šeit izdevās uzrādīt pērnā gada sniegumu-5.vieta, tik šogad uzvarētājam zaudēju uz pusi mazāk, kas priecē.

I: Paldies par izsmeļošu izklāstu :).Kas tālāk?
P: Tālāk turpināšu gatavoties galvenajiem vasaras startiem kas būs Latvijā. Pirmajam Latvijas čempionātam jauktajās sprinta stafetēs un protams Kāpa daudzdienas, kur protams esmu iecerējis skriet arī sprinta distanci.

I: Varbūt pastāsti kā gatavojies šiem startiem?
P: Gatavojos principā tikai fiziskajā ziņā,jo orientēšanās mačiem šobrīd laika neatliek, turklāt šeit kartes nebūt nelīdzinās tām kas sagaida jau manis pieminētajās sacensībās. Tāpēc atliek trenēt fizisko sagatavotību un mentāli nobriest Latvijā sagaidāmajiem apvidiem,kartēm un iespējams gaisa temperatūrai.

I: Kādus tieši fiziskos treniņus aizvadi?
P: Ilgu laiku mocījos ar dažādām veselības likstām,kas pilnībā nav pametušas mani.Ahils joprojām ir jūtīgs. Bet izlēmu ka pietiek taupīt sevi un jādara kamēr var :). Aizvadu principā tikai skriešanas treniņus,pārsvarā mierīgus. Bet nu esmu sācis arī skriet specifiskākus (amatierlīmenī) treniņus kā piemēram intervālskrējienus, un plānā ir arī kādus kalnus paskriet.

I: Un kādas ir sajūtas?
P:Principā jūtos jau labāk un jūtu ka ir vieglāk skriet. Neskrienu jau baigi daudz-aptuveni 4reizes nedēļā un vidēji 40min. Bet priekš manis šobrīd domāju ka vairāk arī nevajag.

I: Pastāsti par saviem plāniem tevis pieminētajās sacensībās?
P: Latvijas čempionātā plānu ir samērā grūti izvirzīt,jo vēl nav zināms cik aktīvi mani kluba biedri ņems dalību šajās sacensībās un kādā komandā būšu, bet principā gribētu būt 1 līdz 1.5minūtes ietvaros no ātrakā vīriešu etapa rezultāta. Kāpa 3dienās mērķis ir pjedestāls savā grupā. Un Kāpas sprintā Top 10 elites grupā, bet tas protams atkarīgs no dalībnieku saraksta kas startēs.

I: Vai ir arī kādi ēšanas paradumi kurus ievēro?
P: Varbūt pavisam nelieli.Bet speciāli neesmu neko pētījis ko ēst kad ēst utt.

I: Kas paredzēts nākamajā treniņā?
P: Ha ha. Rīt paredzēts skriet mierīgā tempā un iekļaut vairākkārtēju skriešanu kalnā ar lielāku ātrumu.

I:Paldies par nelielo interviju un lai veicas turpmākajos mačos!
P: Paldies !

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru