Nu cik tad ?

otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

PPP - Pasmagi, Pohaini, Palēni

Sestdien Edgars bija ielūdzis mūs pasvinēt savu neseno vārdadienu. Tā smuki, bijām pie dabas, jo laiks bija vienkārši superīgs, ēdām lavašu, šašliku, dzērām alu... Par cik kopš jaunā gada svinībām Latvijā kopsummā biju izdzēris vien 4-5 aliņus aptuveni(visi iekš POM2011), tad sestdien piebeigtie 9 aliņi neviesa svaiguma sajūtu svētdien no rīta, kad biju paredzējis doties uz sava kluba rīkotajām sacensībām. Kad no rīta pamodos, tad nebija tās visforšākās sajūtas-ir gan bijis krietni krietni sūdīgāk. Bet katrā ziņā ar šādu piegaršu kādu laiciņu nebiju modies. Alus pēcgarša-pohiņa, ķiplokainas atraugas (lavašs bija pildīts ar siera ķiploku salātiem)-tas viss kopā nemaz nepatika, tāpēc vēl guļot pēc modinātāja atlikšanas vēl štukoju, ka moš labāk palikt mājās un paskatīties F-1.. bet tad ātri vien izdomāju, ka tomēr došos skriet, jo sev to biju iepriekš noteicis un cerēju, ka neliela izskriešanās mazinās iepriekšējās dienas svētku pēcgaršu.
Līdz Leeds tiku normāli, pēc plāna. Iekāpu autobusā, kas dodas uz/gar man vajadzīgo sacensību vietu. Bet nu paceļam autobusa šoferis izdomāja apstāties nekurienes vidū un paziņot pasažieriem, ka power steering ir pazudis un viss izplūdis. Pēc sazināšanās ar dienestiem utt. mums pateica, ka visticamāk būs vien jāgaida nākamais autobuss, kurš ir pēc stundas :). Vēl pajautāju šoferim vai man vajadzīgā vieta ir tālu no vietas kur "noplīsām", jo pēc laika šķita, ka jau tūliņ vajadzēja būt tur, bet tad viņš mani nolaida pie zemes sakot, ka kādas 5-6 jūdzes esot... sapratu, ka iet nav nekādas jēgas-gaidīju vien nākamo autiņu.
Beidzot ierados sacensību centrā, laiks ārā riktīgi vasarīgs, karsts... tas nelielajai pohiņai nu galīgi nepatika. Distance 10.3 km ar 30 kp un salīdzinoši nelielu 205 m kāpumu. Ātri iesildījos, jo biju izpētijis, kad iet autobusi atpakaļ, un bija doma, ka noskriešu zem stundas, un tad jau mierīgi arī uz autobusu paspēšu. Sākums jau pa pļavām, tātad ātrs. Pirmos 4kp paņēmu tīri labi un šķiet samērā ātri, bet uz 5kp jau pieļāvu kļūdu neskrienot ārā uz ceļu uzreiz. Un tad sekoja dienas,šķiet lielākā kļūda uz 6kp, kuru pamanīju tik pēc skriešanas... Apskatot karti ar kuru skrēju un to kas routegadget, tad varēs pamanīt atšķirības. Vienkārši domāju,ka sētas kas iezīmētas ar sarkano krāsu nedrīkst šķērsot, un arī iezīmētos vārtiņus nepamanīju, tāpēc domāju, ka vienīgais pareizais variants ir manis izvēlētais.. :) lieki piebilst, ka domāšana un pilnīga koncentrēšanās distancei arī nebija mana stiprā puse svētdienas gonkā. Kā arī uz 6kp jau sajutos lēns un solis tāds pasmags-pohiņa darīja savu :) . 7-9kp paņēmu samērā normāli, bet izskrienot no 9kp nebiju apskatījis tā kārtīgi kurā virzienā ir mans nākamais kp, tādēļ ietekmējos no skrējēja kuru pirms brītiņa redzēju izskrienam no šī kp, un uzreiz sekoju tajā pat virzienā... kp jau uz to pusi bija, tik 19kp ;), bet samērā ātri attapos-kādu metru pāri ceļam. Uz 11kp baltais mežs viscaur līdz kp bija ar zariem klāts. Sķiet, ka gar pašu žogu gan bija kaut kāda veida taciņa pa kuru skriet noteikti bija daudz patīkamāk un ātrāk, bet to diemžēl neiedomājos. Uz 12kp skrienot pa ceļu jutos reāli lēns un jau sāku atmest domu par noskriešanu zem stundas, jo karstums bija labs un šajā mačā tas man noteikti nebija palīgs. mazo aplīti paņēmu visai ciešami, tik kļūda uz 12 kp, pieskrienot vispirms pie 16kp. Uz 18kp pie paša kontrolpunkta biju mazliet pa labi, bet to sapratu tik pēc...kkādām sekundēm un devos pareizā virzienā. uz 19kp izvēlējos skriet pa labo pusi upītei, kaut gan pievilcīgāks šķita variants pa kreisās puses ceļu.20,21kp-labi, bet uz 22.kp atkal atstāju kādas sekundes, jo pieskrēju pie nepareizajiem krūmiem. Nākamā kļūda jau uz 23kp-vienubrīd šķita, ka esmu jau garām kp un neesmu to pamanījis, bet par laimi daudz laika tas man neprasīja.24-ok, uz 25 paskrēju punktam garām pa taciņu, jo nepamanīju to aiz vaļņa-atkal kādas15 sekundes. Tālāk jau kļūdas īpaši nepieļāvu, bet solis gan tāds gauss, bet finišu sasniedzu un biju apmierināts ar to ka tomēr atbraucu paskriet. Ar rezultātu gan galīgi nebiju apmierināts.
Prieks bija pasekot arī rezultātiem KP. Patīkami pārsteidza Kūma rezultāts pirmajā dienā, jo domāju, ka galīgi nebūs skrējēs KP pēc kritiena ZD. Bet nu riktīgs malacis. Tāpat arī Renčiks un A.Kivlenieks-bravo OK Ogre, Aija vispār malacis- 100%. Un protams ģenerālis, kā labākais no Latviešiem vidējā un sprinta distancē. Kā arī šajā nedēļā norisinājās vieni no svarīgākajiem mačiem britu sabiedrībai- Britu čempis sprintā un vidējā distancē. Grahams samērā labi atkopies pēc savas traumas-sudrabs sprintā un zelts vidējā (ar aptuveni minūtes kļūdu).
Šeit mani svētdienas veikumi -ceļš - rezultāti - spliti

un karte-bez iezīmēta ceļa, jo saprast tik un tā kaut ko būtu grūti

2 komentāri:

  1. Galu galā nieka tiesu esi zaudējis 1.vietai. ja vēl būtu pamanījis pareizo variantu uz 6KP :D bet ko darīt, ja arī aliņš garšo :p

    AtbildētDzēst
  2. jā, vienīgi zaudējums 1.vietai jau nav šoreiz nekāds rādītājs, jo pats uzrādītais rezultāts konkrētajā distancē ir krietni patālu no vēlamā un iespējamā :) pat ja būtu pirmais ar šo rezultātu, nekādu gandarījumu tas droši vien tāpat nebūtu sniedzis...diemžēl. Bet nu nekas, nākamreiz būs labāk :))
    aliņš tā pašvaki pēdējā laikā garšo.. ja vien būtu pieejams labs Latviešu alus...mmm.. būtu cita runa :)

    AtbildētDzēst