Nu cik tad ?

sestdiena, 2011. gada 30. aprīlis

BM+Jukola+BČ+Kāpa...

Šoreiz par viskautko. Sāksim ar to, ka nupat atgriezos no mūsu kluba rīkotajām treniņsacensībām. Laiciņš laukā šodien burvīgs-silts un spīd saulīte. Zināju to, ka būs open moorland, bet tas mani šoreiz nebiedēja, pat tieši otrādi -gribēju pacīnīties un patrenēties pa šo apvidu. Šajā kartē gan tas moorland bija daudz labāk skrienams nekā ir bijis daudz kur citur, bet tā kā tā, tas neļāva attīstīt supermena cienīgu lidojošu ātrumu. Uz 1.kp jau pazudu mazliet starp taciņām, jo dabā ir arī tādas(par to pirms starta brīdināja), kuras kartē nav iezīmētas, jo daudz atpūtnieku izmanto šo vietu pastaigām ar suni/ņiem. Pie tam galvu man pavisam nojauca daudzās ieplakas(negribas saukt par mikroieplakām, kā tas lielākoties ir attēlots kartē,jo tās bija reāli dziļas, ka kp pamanīt var tikai pieskrienot pie pašas ieplakas) kuras šķiet visas nebija kartē sazīmētas. Kādas trīs reizes skatoties uz tiem ūdens krāteriem, un golfa laukumiņu-tie smukie dzeltenie ar kontūru apkārt bija placīši golfa spēlētājiem pa kuriem ja sanāca varēja smuki skriet,jo zāle tīri nopļauta-man šķita, ka esmu īstajā vietā, bet tā tomēr nebija. Kādas 2-3min tur atstāju. Uz 3.kp pamanījos pirms punkta iekāpt tajā mazajā purviņā, kas pilnībā sasmērēja manu kreiso kājas buci. Toč nedomāju, ka tur būs tādi mēsli. Uz 4.kp mazliet novirzījos no kursa. Tieši pirms 5.kp bija tādi feini rožveidīgie augi, pret kuriem pa skaisto saskrāpēju abus ceļus-nupat saskaitīju ka mazliet vairāk par 10 švīkām. Bet "visforšākais" piedzīvojums man gadījās ceļā uz 7.kp, kur šķērsojot golfa placīti apmēram pa vidu vispirms izdzirdēju un uzreiz pēc tam pamanīju apmēram 2metrus no manis pa labi piezemējamies golfa bumbiņu... Uz 8.kp atstrādāju kalnu, tāpat uz 10,11 un 12 kp. Uz pēdējo kp sabijos no moorland nedaudz un noskrēju pa ceļu, kas galīgi neveda pretī kp. 4.8km distancīti pieveicu neuzvaramās un nepārspējamās 37:05 :).
Pēc finiša uzsitām klaču ar kluba biedriem par Britu "Jukolu", kas norisināsies jūlija vidū.7etapi, daži pa nakti, daži pa dienu.Saprotams, ka ne tik gari kā Jukolā, jo tomēr Jukola jau galvenokārt tiek rīkota profesionāliem sportistiem(cik nu tādu ir) un profesionāliem klubiem. Andrew, kurš ir uzņēmies šo stafešu komandu komplektēšanu, teica ka man offic jāstartē, jo gribam savākt pēc iespējas stiprāku komandu. Vēl mazliet par BČ (British Champs) parunājām, kur starp citu, garajā distancē tomēr nestartēšu vairāku iemeslu dēļ, bet uz stafetēm gan esmu pieteikts, kur gan distanču garumi tādi pieticīgi- apmēram 5.5km. Un cik var saprast tad visai skrienams apvidus, jo labākajiem tiek prognozētas 32min.
Pēc pļāpāšanas devos nelielā skrējienā pretī kalnam uz 12 kp, kad atgriezos startā, izdomāju distanci izskriet vēlreiz palabojot kļūdas no pirmā skrējiena. Šoreiz 1.kp paņēmu labi :). Uz 3.kp izvairījos no mēsliem, uz 4.kp pielaboju virzienu, uz 5.kp izvairījos no rozēm, uz 7.kp no golfa bumbiņām :). Astoto šoreiz izdomāju ņemt mazliet citādāk-no akmens virzījos pa horizontāli uz ieplaku, bet aizvirzījos mazliet par tālu, bet tās vien dažas sek. Uz 11.kp otrajā reizē mazliet iztaisnoju savu pirmo veikumu, kas šķiet arī bija ātrāk. Uz 13.kp "ūdeņiem" apskrēju pa otru pusi, kas arī šķiet bija pāris sekundes ātrāks variants. Un protams uz 14.kp devos pa taisno, kur bija visai labi skrienams. Protams, ka otrajā reizē punktos ar durkli nestrādāju, bet gan vienkārši pieskāros kp, kas noteikti deva vismaz minūti ātrāku skrējienu. Nu katrā ziņā ar otro piegājienu-31:20 Kāpums arī labs salasījās -ap 400m.
Atpakaļ devos caur Bradford un caur Direct Sport veikalu, kurā iegādājos tenisa raķeti, tā ka, Andi !! kad atgriezīsies no Ilvēm, iesim dzenāt dzelteno bumbiņu-audzēšu skilu, lai varu ar tevī cīnīties :). Dodoties uz Bus Station caur pilsētas centru, trāpīju īstajā brīdī, proti, kad tirgotāju darba diena iet uz beigām un viņi cenšas notirgot pēc iespējas vairāk, līdz ar to... lētāk. Kur paņēmu divas kastītes ar zemenēm un divus maisiņus ar vīnogām...abus kopā par 2mārciņām. Par piemēru veikalā gan zemenes, gan vīnogas šādos iepakojumos maksā aptuveni 2.30-2.50.Tātad kopā sanāk ap 10 mārciņām. Varētu teikt, ka visai izdevīgs pirkums.
Par Jukolu un Kāpu. Drīz jau Jukola un, protams, ka arī mani kluba biedri no Brikšņa sāk rosīties ap šo lietu arvien vairāk-prāmju biļetes,ēšana, etapu sadale... pie pēdējā-šodien braucot mājās no Baildon Moor (BM) izdomāju, ka labprāt gribu skriet 1.etapu. Zinu, ka tas atbildīgs un savā ziņā bīstams etaps. Ne tikai starta burzma, bet gan katra pieļautā kļūda pirmajā etapā ir viennozīmīgi lielāka kā citos etapos, jo vietu izteiksmē tiek zaudēts vairāk. Bet gribu...noskaņoties savam skrējienam, sekot līdzi tam ko pats daru nevis citi(tas man šķiet ir pats grūtākais pirmajā etapā ja to grib veikt labi).
Kāpa-3 smiltenē- arī par Kāpu esmu domājis, ka šķiet nolaidīšos uz zemes un pieteikšos ka uz 21A,jeb kā Kāpā 21L grupu. Nedomāju, ka būs liela jēga mocīties pa rezultātu lejas daļu E grupā. Tā vietā labāk izvēlos iesaistīties cīņās par pozīcijām. Tāpat L grupā būs visādi Veiti un Renči, kuriem vairāk kā man būtu jāskrien E. Un izcīnīt pat piemēram uzvaru L grupā tāpat jābūt visai labā formā. Pie tam šogad visas trīs dienas ir garā distance, kas vairāk man lika apdomāt šo lēmumu.Domāju ka Kāpā tāpat pierādīšu,ka būšu pieņēmis pareizāku variantu. Sprintā protams kapāšu Eliti, kā jau dažiem esmu izteicies un pat noslēdzis nelielas derībiņas :)
Jau paspēju ievērtēt 10milas sieviešu cīņu iznākumu-prieks par lielisko manas kluba biedrenes Aijas sniegumu-labākā no savas komandas vietu ziņā un finišs 4.vietā :))) žēl, ka pēdējā etapā tāds kritums....
Par džekiem-pirmajā etapā prognozēju, ka pirmajā vietā finišēs Pihkaniskat un Arla IF pirmo komandu pārstāvji rokās sadevušies (nebūs jau pirmā reize :) ) tālāk 3.vietā 6 sekundes aiz viņiem būs Kristaps un TuMe, kurš tikai pašā finiša taisnē spēs apsteigt divmetrinieku par 1sekundi.
Turās puikas !!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru