Nu cik tad ?

svētdiena, 2013. gada 17. novembris

London city race.visit nr. 4

Atkal jau kādu laiciņu esmu marinējis, bet nu par Londonas skrējienu.
Tieši sestdienas vakarā sēžoties dīvānā pēkšņi asas un jocīgas sāpes parādijās virs labās kājas potītes, tā ka kustinot potīti dabiskā veidā bija visai lielas sāpes, tā ka pat paiet nevarēju un jau domāju ka par rītdienas skrējienu jāaizmirst,jo pat paiet normāli nevaru.Spaidot un masējot ap potīti pēkšņi tā kā kaut kas iegāja atpakaļ savā vietā un sāpes kā nebijušas izzuda(bet ne uz neredzēšanos,jo kādas reizes 5 vēl pēc tam kaut kādā veidā pamanījos izdarīt to pašu. un šķiet ka tās ir sekas no regulāras potīšu mežģīšanas.vismaz tā man izteica masiere pie kuras šad tad piestaigāju. un tagad esmu pasūtījis silīcija dioksīdu, kurš pēc masieres ieteikuma un teiktā ir lietiņa kas palīdz atjaunoties šķidrumam starp locītavām-arī celim, kur šķiet menisks ir cietis un sāp jau labu laiku. tā ka lietosim un skatīsimies vai tas palīdz.) Un nu atpakaļ pie Londonas lietām. Garu garais ceļš ar autobusu (4h) līdz Londonai un tad ar mīšanās ar veļļuku, kur pašās beigās gan nomaldījos un sapratu ka uz savu noteikto starta laiku nepaspēšu un Andi startā nesatikšu. Biju jau daudzu orientieristu ielenkumā un domāju(maldīgi) ka esmu kaut kur netālu no starta. Novizinājos gar 2,3,4kp rajonu, un pat pabiju pie 5kp(kur distancē pieļāvu kļūdu). Apskatīju kārtējo karti, kuras Londonā netrūkst un sapratu, kur man jāminās un ka esmu vēl diezgan tālu no sacensību centra. Galu galā vēl neliela riteņu piestātnes meklēšana un beidzot iesoļoju sacensību centrā. Pārģērbos un devos uz vilcienu lai nokļūtu uz startu. Bija jau pašas starta beigas un bijām vien daži vēlie startētāji,gluži kā pērn, kad izcīniju 11.vietu. Pēc kartes saņemšanas ātri uztvēru startu un redzēju divus variantus, kur škietami pieņēmu nepareizo-skriet apkārt "dīķim" pa labo pusi, nevis pāri pa tiltu,jo lai arī diži nekļūdījos- vien pāris sekundes, kad pāris soļus paskrēju garām vajadzīgajām trepēm-uz 1kp zaudēji šķietami daudz laika(56.splitlaiks). Uz nākamajiem diviem viss kārtībā,uz abiem 8.laiks.Uz 4kp iespējams ka cits variants bija ātrāks, bet zaudētas vien pāris sekundes. Tad uz 5kp, pie kura biju jau paviesojies ar velosipēdu, pieļāvu lielāko kļūdu.Nenolasīju ka tas ir līmeni zemāk un pieskrēju pie tilta un sapratu ka kp ir lejā un tad vēl izmetu lielāko iespējamo līkumu :)) Labākajam laikam zaudēta gandrīz minūte un 55.splitlaiks. Tā ka miksēts sākums :). Uz 6kp zaudēju vien 13.sek labākajam, bet laikam ātrums nebija ar mani,jo tik 40.vieta, kaut variantu te nebija diži daudz. Toties uz 7kp bija labais un kreisais variants, kur es izvēlējos kreiso, bet vai labāko? škiet ka tomēr nē, jo zaudētas 42sek, kas noteikti nav uz kāju. Uz 8kp etapu veicu labi-11.vieta +0:04, tad tādi garāki etapi uz 9 un 10 kp.9kp 19.vieta +0:24. Uz 10 daudzi laikam bija izvēlējušies skriet atpakaļ un pār tiltam, bet man pievilcīgāks šķita variants skriet nedaudz uz priekšu un pa lielo ielu līdz kp.12.vieta +0:16.  
Uz 11kp liekas ka izlavierēju pa ieliņām tīri ok,nedaudz krampi sāka raut kāju augšstilbos,tāpēc samazināju soli -7.vieta +0:10.
Tālāk karte jāmet riņķī un distances otrā daļa. Variantu izvēlējos šķietami optimālo, bet nedaudz par daudz laika veltīju ta atrašanai 21.vieta +0:19.  13kp garais etaps, kuru veicu ciešami, tik kāda 10sekunžu aizķeršanās lai šķersotu ielu, bet lielas laika zaudējums jānoraksta būs vien uz ātrumu,jo variantu šeit nebija-32.vieta +0:46. Uz 14kp izvēlējos ne taisnāko bet ātrāku skriešanas ziņā variantu kur mazāk karte jālasa-8.vieta +0:10. Uz 15kp pārpratu kontrolpunkta atrašanās vietu, tāpēc kp meklēju pie puduriņa :)-25.vieta +0:21 . 16kp gar Temzas upes krastmalu,kur kp jau redzams no 15tā.-28.vieta +0:14.
Uz 17kp veiksmīgi izlavierēju pa taisno -6.vieta +0:07 . Tālāk sekoja apstāšanās,jo acīmredzami uz 18kp ir jāpapēta kā skriet.Man šķiet ka atradu labāko variantu-9.vieta +0:09.Uz 19kp bija variants skriet atpakaļ pa jau nupat skrieto maršrutu,vai izvēlēties taisnāku variantu pa pļaviņu un nātru apsēstām taciņām, pēc nelielas minstināšanās izvēlējos nātres.Kur etapa vidū vēl reizi apstājos jo neredzēju to taciņu-43.vieta +0:38(acīmredzami vajadzēja tomēr skriet sākumā domāto variantu). Uz 20kp nebija daudz variantu iespējas-21.vieta +0:16. 
Uz 21kp bija vairāki varianti,kur pēc tam pētot šķiet ka labākais bija tikt laukā uz pļavu un tad pa ieliņām tikt pie kp no kreisās puses(šeit ar zaļo krāsu kā es veicu etapu, ar zilo tas kā man pēc skrējiena šķita ka varētu būt bijis ātrāk). es izvēlējos taisni,labo variantu,kuru realizēju samērā labi-6.vieta +0:20. 22kp atradu labi -5.vieta +0:06. Uz nākamo kp man bija uzradies viens sparīgs elites skrējējs,kuram ieķēros astē un pēkšņais ātruma pieaugums lika atdzīvoties krampjiem kājas augšstilbos, tā ka pēc kp paņemšanas apstājos lai pastieptu kāju muskuļus-8.vieta +0:07. Uz 24kp domāju ka izvēlējos optimālāko variantu,bet dēļ staipīšanās etapa sākumā zaudēju daudz laika šajā etapā-36.vieta +0:38.Uz 25kp bija vairāki varianti,es izvēlējos līkumotāko, kas iespējams nebija tas ātrākais-30.vieta +0:18, un kad skrēju pie kp,kurš bija pie vārtiņiem uz nelielu parciņu, tad pamanīju Andi,kurš jau cēla veļļuku no piestātnes lai dotos uz centra pusi-samājāmies. 26kp viegls un īss etaps,tik pa taisno-5.vieta +0:03. Tāpat uz 27kp-7.vieta +0:03 un tad ļoti interesants finišs-pāri ielai,pa kreisi, augšā pa trepēm-36.vieta +0:08.  Galējais rezultāts 56:40, kas deva tik ļoti kāroto vietu TOP-10,proti 10.vieta un 4:46 aiz uzvarētāja. Noskrēju samērā labi, bez daudz lielām kļūdām,kaut šī gada London city race bija krietni vienkāršāka tehniskā ziņā kā iepriekšējos gadus. Secinājumi ir ka tomēr ir vajadzīga lielāka prakse šādos skrējienos,lai iztiktu bez muļķīgām kļūdām un spētu pamanīt un realizēt labākos variantus, kaut gan tiešām šogad sūdzēties nevaru-par vienu vietu uzlaboju pērnā gada rezultātu,tā ka progress,lai arī maziņš bet ir :).
Šogad iespējams orientēties vairs nesanāks,jo pēdējā laikā daudz darba,arī vīkendos, un traumas liek par sevi manīt, turklāt kalendārā nebija īpaši daudz sacensību kuras vēlētos apmeklēt. Varbūt ziemassvētku brīvdienās kaut kas piesaistīs, bet līdz tam vēl laiciņš ir. Čau !
Āāa. Londonas rezultāti un manis veiktais ceļš

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru