Nu cik tad ?

ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

The Best so far

Beidzot tak jāuzraksta par svētdienas sacenēm. Tātad svētdien uzreiz pēc pasaules gala devos uz SYO organizētajām sacensībām jaunā apvidū. Pirms jau zināju, ka iepriekš pieteicies ir O.Johnson un , ka būs vidējā distance, tāpēc cerēju šoreiz pārāk daudz nezaudēt, cerēju... :) . Kad biju ieradies sacensību centrā, devos piereģistrēties. Pie reģistra galdiņa, kad pildīju pieteikuma anketu ar vienu aci redzēju blakus karti īsākajām (iesācēju) distancītēm, kuras acīmredzot var dabūt pirms starta. Nu pirmā doma bija, ka šodienas uzvarētājs 6km distanci veiks zem 30min, jo karte bija balta kā Latvija šoziem un praktiski līdzena. Tiesa gan redzēju arī daudzās ieplakas, ieplaciņas, mikroieplakas par ko jau iepriekš biju izlasījis sacensību nolikumā-esot ap 200 tādu šajā kartē.
Pārģērbos un devos sildīties-šķita, ka skrienas tā visai viegli. Mazliet paskrēju pa apvidu un sāku jau šaubīties par nenormālo maucienu, jo mežs tāds ar zariem un koki (zaraini) visai tuvu viens otram un zari diezgan zemu,tā ka sanāk brīžiem tāda locīšanās starp zariem un kokiem. Kad staipījos redzēju finišējam Džī Džī (GG) par ko biju priecīgs, jo kā teikt, jo vairāk stipru konkurentu, jo labāk, interesantāk, it sevišķi ja šie konkurenti ir pasaules līmeņa veči.
Kad uzsāku distanci, jau šķita, ka skriešana tāda pasmagāka palikusi. 1.kp paņēmu labi -2.splitlaiks uzreiz aiz Grahama. Uz 2.kp jau nespēju ielasīties daudzajās ieplakās un mazliet pazudos. 3.4.kp -zolīdi. Uz 5.kp atkal pazudu ieplakās. Pieskrienu pie vienas, tad pie otras, tad ieraugu bariņu orientieristu drūzmējamies vienuviet. Daudz nedomāju un skrienu klāt.KP ir, bet ne tas ko man vajag, bļin... labi, ka momentā izdomāju iemest aci leģendās vai man ir tas kp...yap..nr.15. zinu, kur esmu, pavisam netālu, punktu biju sācis meklēt par ātru. Uz 6.kp neliels līkumiņš. 7-vroģi normāli. 8.kp-biju sildoties atradis (un 7to no ceļa biju redzējis), tā, ka šo etapu daļēji jau zināju, bet... tā normāli aizrāvu pa tālu. Uz 9 un 10 kp kaut kāda tizla lēna skriešana-daļēji dēļ tā ka joprojām bija smaguma/lēnuma sajūta skrienot, daļēji dēļ tā ka gibējās nepazust ieplakās... Tālāk distanci veicu daudz maz normāli-bakstoties uz kp :). Kādas reizes 3,4 visas distances laikā skrēju caur 9.kp, ko izmantoju kā piesaistes objektu. Pie 15.kp smuki pagriezu savu labo potīti ( starp citu, pie POM raksta piemirsu piebilst vienu faktu-bēdīgi smieklīgu. Pēdējās dienas distances beigās, kad bija atlicis skriet vien kādus 200-300m, pagriezu kreisās kājas potīti :). ) Bet nu atpakaļ pie vidējās- uz pēdējo kp skrienu gandrīz pa līniju.. piefiksēju 9.kp-ok, turpinu skriet, piefiksēju 16.kp, viss ok, tā tik turpināt. Pārskrienu pār taciņu, kas man pēc idejas jādara, bet tur kaut kas neštimmē... nu kaut kādā veidā biju novirzījies mazliet pa labi. Stulba kļūda uz pēdējo kp. Finišu jau atradu ekselenti.
Pēc distances emocijas dalītas- škrobe, ka tika kārtējo reizi pieļauts tik daudz kļūdu, bet pozitīvas emocijas par apvidu, jo jāorientējas un jānotur koncentrēšanās spējas visu distances laiku, nu gluži kā Portugālē starp tiem akmeņiem. Tik akmeņu vietā šeit bija ieplakas :). Arī GG bija savā blogā rakstījis, ka ļoti labs un tehnisks un interesants apvidus ir bijis. Protams, uzvarētājam O.Johnson (kurš bija pieļāvis visai daudz kļūdu distances sākumā) zaudēju pārāk daudz, bet tik un tā pamanījos savākt otru lielāko punktu ražu Britu rangā. Rezultāti , mans veiktais ceļš kustīgumā, spliti.




2 komentāri:

  1. treneejies puika.
    Vairak ar kompasu jastraadaa ;)

    p.s. Kad ir tas British long distance pasakums, kurs ari WRE.

    AtbildētDzēst
  2. Man gan šķiet ka kompasu man jaunu vajag,jo pēdējo maču laikā tas mani ne reizi vien ir pievīlis. Bet vispār tev taisnība-ar kompasu man jātrenējas strādāt. 14.15.maijā - Long,relay
    http://www.britishorienteering.org.uk/index.php?pg=147 šeit var ko smalkāk parakt.

    AtbildētDzēst