Nu cik tad ?

otrdiena, 2011. gada 8. februāris

Pirmo reizi

Sveetdien kaa jau pirms tam bija nolemts un sarunaats, devos uz saceneem. Laiks, kaa jau visu nedeelju-diezgan veejains. Kad ierados sacensiibu centraa, mani paarnjeema bazhas par to kaada buus skrieshana pa atklaatajaam teritorijaam ja puush diezgan speecigs veejsh.

Bet vispirms devos pieregjistreeties un noskaidrot cik tad gara distance-10.4 km 32 kp un saliidzinoshi mazs kaapums - 260m.(ir jau pierasts ka ir vairaak :) ). Liidz startam diezgan taalu, skjiet vairaak par kilometru. Visa iesildiishanas snaaca taada pagara, jo vispirms jau aizskreju pa nepareizo celju, jo nepamaniju markjeejumu, tik ziimi ar noraadi Start. Kaadi 2km tika noskrieti tik liidz startam, kur pa celjam jau izbaudiiju veeja speeku.... nu ja godiigi, tad shaada veeja nekad ieprieksh veel nebiju skreejis-briizhiem pat liidzsvaru var zaudeet.

Distanci uzsaaku saliidzinoshi labi, bet arii saliidzinosi mieriigi, jo kaut kaa negribeejas uzreit uz pirmajiem kp jau izshaut.. kaut kaa vel nebija taa fiilinga, ka labi ripojas...

Bija mazas bakstiishanas gandriiz uz visiem pirmajiem 6kp. bet patieshaam salidzinoshi mazas. Skrienot uz 9kp bija jaskjerso dzelonjdrashu zhogs, kuram tuvojoties, izdomaju ka dariishu kaa dienu ieprieksh- ar vienu roku atbalstoties uz draashu saturoshaa mietinja paarlekshu pari... ja vien tas mietinsh buutu stabilaaks- rezultaataa sanaaca tads tizls leciens,kas nobeidzas ar dzelonjdraatim man starp kaajam :) tiesa gan pakaljaa traapija. Nu nebija tik traki, kp atradu labi. Un tad jau uz 10kp, atkal jaskjerso tads pat zhogs, es jau protams izleemu neskriet pa kartee noraditajiem vartinjiem, bet ieraugot nelielu akmenju kraavumu pie zhoga, izleemu ka shis bus ideaals lai zhogu parvareetu... nezinu kaa man sanaaca kaut kur aizkjerties, bet rezultaata manas neilona bikses uz labaas kajas celis ir cietushi. Shtrunts par kaaju-sadziis, bet bikses jau nu gan nesadziis..:( . Taalak jau turpinu celju daudz maz normaali (peec splitiem tur gorijos ap 2-4vietu), bet pa "lielajam" (saaka vajadzeet kaut kad pie 7kp mazliet) vajag arvien vairaak un vairaak. It kaa jau nebuutu tik traki, ja vien ta negrieztu veederaa... Uz 15kp bik parauj besis skriet pa tiem job...jiem virshiem+saak smidzinaat lietus. uz 16kp jau mazliet vietaam paareju soljiem, jo sajutas vederaa nav patiikamas. Kad atzimejos 17kp, uzreiz pec taa ir taads koku barinsh caur kuru skrienot diezgan cieshi piemiedzu acis, lai smalkie zarinji man taas neizskraapee, bet deelj taa nepamanu taadu papraavu aplauztu zaru, kaa rezultaata dabuuju frontaalu triecienu zem kreisaas oreolas :). (shodien darbaa bik jutu sekas) . 19kp pie parkinga,kur arii riktiigas klintis un akmenji... dirst vajag bik un veederaa sapes palielinas. Un punktu taa normaali noroku uz 5-6min, kaut gan garaam vinjam biju nogaajis, vnk legjendaa vajag skatiities kuraa pusee akmenim buus jameklee kp.... nevis lozhnjaat pa klintinjaam un akmenjiem... kaut kaads murgs. Uz 20 kp jau skriet paliek arvien gruutaak... uz 21 veel gruutak... uz 22 jau saaku iet, jo vnk paskriet nevaru ar shaadam sajuutam un sapem veederaa... veejsh shitajaas pljavaas pamatiigs, kaa arii lietus deelj taa liekas kaa akupunktuura vai kka taa. Taapec netaalu no 23 kp, veel svaarstoties un domajot, tomeer izlemju pirmo reizi Anglijaa un pa ljoti ilgiem laikiem vispaar, IZSTAATIES. Jo saprotu, ka paskriet nevaru, jo veeders saap skrienot, bet iet atlikushos 2.5-3km shaados laika apstaakljos galiigi neveelos.. ja vien spiidetu sauliite :) tad noteikti pabeigtu distanci. Kaa buutu ja buutu, vai nebuutu...? nezinu, bet skjiet ka liidzigi ka pirmaa vieta vispaar vareeju . Ak jaa, Oli bija nobijies no laika apstaakljiem un nebija ieradies (pareizi vien dariija).
Seit var apskatiit karti ar distanci.
Nu visaa visumaa tads ne visai forshs pasaakums man izvertaas... vislielaaka shkrobe jau par bikseem ..

2 komentāri:

  1. vai ta nebija nekur iespēja uztaisīt pit stopu? :D ranga bez punktiem (no good)

    AtbildētDzēst
  2. Ja butu papiirs lidz, un nebuutu tajaa briidii tajaas virshu plavaas, kur visulaik maniiju cilveekus, tad varetu uztaisiit pit stopu. Ar neslauciitu dupsi jau nu skriet negribeetu :)

    AtbildētDzēst